Hvad er SEO?

Hvad er SEO? Nu SEO guide hjælper dig i gang.

Søgemaskineoptimering, SEO optimering, online SEO … SEO – eller Search Engine Optimization – er rykket fra mest at være noget for de tekniske nørder til at være noget, som alle, der arbejder med online kommunikation bør være opmærksom på. Men hvad er SEO? Det får du svar på her:

Hvad er SEO?

Det er et spørgsmål, vi nogle gange møder – og som regel bliver det fulgt af et par rødmende kinder. For det ligger jo lidt i tiden, at hvis man arbejder med online indhold, har en webshop, et website eller en blog, så ved man også hvad SEO er.

Men dér kan vi altså godt hilse og sige, at der ikke er nogen grund til røde kinder. Selvom det måske godt kan føles som om, at alle andre har super styr på SEO, så er det bestemt ikke tilfældet. Så et spørgsmålet “Hvad er SEO?” skal bestemt ikke give årsag til nogen form for flovhed!

SEO-guide: Sådan arbejder du med SEO i dit indhold

Her hos Netinspire.dk arbejder vi primært med content. Vi skaber altså godt indhold til websites, bl.a. hyrer mange os som SEO tekstforfatter. Derfor har vi rimelig godt tjek på, hvordan man arbejder med SEO ifm. indhold. Det kalder man for onsite SEO.

Onsite SEO handler først og fremmest om, hvordan du kan gøre Google opmærksom på, hvad dit indhold handler om. Her er det en god ide at tænke i  nøgleord. Altså, hvad kunne man forestille sig, at folk ville søge på, når de gerne skulle finde dit indhold.

Når vi taler om nøgleord er det ret vigtigt at være konkret. Hvis du f.eks er ved at lægge en opskrift om kanelsnegle på din blog, så lad være med at kalde dem for Mormors Søndagssnegl. Eller rettere … Det må du godt, men ordet “Kanelsnegl” skal bare også indgå, for det er det ord, folk normalt vil bruge, når de leder efter en opskrift på kanelsnegle.

Hvis bare du begynder at tænke lidt i nøgleord, så er du allerede godt med i forhold til SEO. Ønsker du at gå et spadestik dybere, så se her:

  • Hvis du er nybegynder indenfor SEO og gerne vil udvide dit kendskab lidt, samt måske få en endnu dybere forståelse af, hvad SEO er, så vil jeg foreslå dig at at investere 249 kr i vores online SEO guide “Kom godt i gang med SEO. Det er et online kursus henvendt til dig, der ikke rigtigt kender det store til SEO, men som gerne vil have en praktisk SEO guide til, hvordan du kommer i gang. Kurset indeholder bl.a. en del praktiske øvelser, så du stille og roligt får sneget SEO ind på din ryggrad.
  • Er du mere til at læse om, hvordan man arbejder med SEO, så kan jeg anbefale min Ebog “Få mere SEO ind i hverdagen”. Den kan du købe hos Saxo.dk til 89 kr.
  • Hvis du allerede har forsøgt dig lidt med at SEO optimere dit indhold, men er i tvivl om du bruger SEO rigtigt, så overvej vores forløb 4 uger med Feedback – SEO, hvor du kan få feedback på de SEO-tekster, du allerede har lavet (eller er ved at lave).

Lige meget om du vælger et SEO kursus, en SEO bog eller bare nøjes med at læse nogle artikler om, hvordan man arbejder med SEO (f.eks denne her om, hvordan man skriver SEO tekster i 2017), så må du love mig én ting: Lad aldrig arbejdet med SEO spærre for, at du rent faktisk får lavet noget indhold til dit site.

Godt indhold.

Bliver det en barriere for dig, at du ikke rigtigt ved, hvad SEO er og derfor helt lader være med at skrive – så glem ALT om SEO, og skriv, skriv, skriv. SEO er super vigtigt for at Google kan finde dig, ja, men du kan altid på et senere tidspunkt SEO optimere en tekst. Det vigtigste i første omgang er trods alt, at der er indhold på dit site!

Har du nogle spørgsmål til denne artikel, så er du velkommen til at kontakte mig, Malene fra Netinspire.dk på malene@netinspire.dk.

God arbejdlyst med SEO’en!

 Hvad er SEO? Ny SEO guide hjælper dig i gang.

 Hvad er SEO? Ny SEO guide hjælper dig i gang.

Mere til dig: