Gør din hjemmeside sikker med et SSL-certifikat

Hvordan får jeg SSL-certifikat og HTTPS på min hjemmeside?

Har du lagt mærke til, at der er nogle hjemmesider, der har en lille grøn hængelås oppe i adressefeltet? Plus at ordet ”Sikker” står skrevet i parentes foran web-adressen? Ja, måske har du endda lagt mærke til at starten på hjemmesidens adresse pludselig ikke er http://, men derimod https://

Hvis du har, så ved du allerede lidt om, hvad et SSL certifikat gør for din side.

Usikker URL. Her vises et lille “i” foran webadressen. Trykker du på i’et får du en meddelelse om, at forbindelsen til hjemmesiden ikke er sikker.

SSL sikret URL

Sikker URL .Her er der kommet både en grøn hængelås, ordet “sikker” samt en https-adresse på.

Uden at blive alt for teknisk, så er det et bevis på, at der er lagt en barriere ned over dit site, så det bliver langt sværere f.eks. at hacke.

”Der er da ingen, der gider hacke mig”, tænker du måske, og det kan da godt være, du har ret. Men det er rimeligt ærgerligt, hvis de gør det alligevel. Så alene derfor er det en god ide at tænke i SSL-certifikater.

Men der er også en anden god grund:

Google prioriterer at vise SSL sikre hjemmesider

Google har længe varslet, at de vil prioritere de sider, der har et SSL-certifikat, når de vælger ud, hvem de vil vise frem i deres søgeresultater.

Nu begynder de så at gøre noget ved det. Det betyder helt reelt, at du kan risikere at blive smidt helt ud af søgeresultaterne, hvis ikke dit site er sikkert.

Så altså: Det er en rigtig god idé at få sin side gjort sikker!

(og er du stadig ikke overbevist, så kan du læse mere om det i denne guide fra Computerworld)

Hvad koster det at SSL-sikre?

Hvis du så sidder og tænker, at det der SSL da sikkert koster en formue, så kan jeg glæde dig med, at det behøver det bestemt ikke.

Langt de fleste hostingfirmaer tilbyder en eller anden form for SSL-certifikat, som man enten får gratis med eller som kan tilkøbes. Herefter er det sådan set bare at få lagt det på, hvilket handler om at rode lidt med koden, så det hele står rigtigt og alle de gamle sider peger over mod de nye, sikre sider.

I princippet kan du selv gøre det, hvis du er lidt teknisk anlagt og ikke er bange for at gå ind bag ved dit site (og ved hvad du laver, når du er derinde).

Men hvis du ikke selv har lyst til at kaste dig ud i det, så kan du kontakte en som mig, som så kan kigge på dit site og komme med et uforpligtende bud på, hvor lang tid han/hun skal bruge for at få SSL på dit site. Du kan fange mig via malene@netinspire.dk

Har du derimod mod på at gøre det selv, så kontakt dit hostingfirma og spørg, hvad de kan tilbyde. Flere af dem har ganske udmærkede guides til, hvordan man gør. Bare lov mig, at du ikke roder med noget inde bagved i koderne, som du ikke ved, hvordan du kan gøre om, ikk?!

Vi høres ved,

M.

Om Malene Fich Weischer
Jeg har arbejdet med indhold i hele mit liv. Dels som journalist og redaktør for en lang række af Danmarks største medier og dels som digital chef for Aller Medier.
Siden 2015 har jeg været indehaver af online markedsførings-virksomheden Netinspire.dk, og siden 2017 partner i Blog Bureauet.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så får du løbende mine bedste tricks og tips til arbejdet med at lave indhold, der styrker din virksomhed og sælger din produkter.

Mere til dig: