Gør din hjemmeside sikker med SSL

Har du lagt mærke til, at der er nogle hjemmesider, der har en lille grøn hængelås oppe i adressefeltet? Plus at ordet ”Sikker” står skrevet i parentes foran web-adressen? Ja, måske har du endda lagt mærke til at starten på hjemmesidens adresse pludselig ikke er http://, men derimod https://

Hvis du har, så ved du allerede lidt om, hvad et SSL certifikat gør for din side.

Usikker URL. Her vises et lille “i” foran webadressen. Trykker du på i’et får du en meddelelse om, at forbindelsen til hjemmesiden ikke er sikker.

Sikker URL .Her er der kommet både en grøn hængelås, ordet “sikker” samt en https-adresse på.

SSL sikret URL

Uden at blive alt for teknisk, så er det et bevis på, at der er lagt en barriere ned over dit site, så det bliver langt sværere f.eks. at hacke.

”Der er da ingen, der gider hacke mig”, tænker du måske, og det kan da godt være, du har ret. Men det er rimeligt ærgerligt, hvis de gør det alligevel. Så alene derfor er det en god ide at tænke i SSL-certifikater.

Men der er også en anden god grund:

Google prioriterer at vise SSL sikre hjemmesider

Google har længe varslet, at de vil prioritere de sider, der har et SSL-certifikat, når de vælger ud, hvem de vil vise frem i deres søgeresultater.

Nu begynder de så at gøre noget ved det. Det betyder helt reelt, at du kan risikere at blive smidt helt ud af søgeresultaterne, hvis ikke dit site er sikkert.

Så altså: Det er en rigtig god idé at få sin side gjort sikker!

(og er du stadig ikke overbevist, så kan du læse mere om det i denne guide fra Computerworld)

Hvad koster det at SSL-sikre?

Hvis du så sidder og tænker, at det der SSL da sikkert koster en formue, så kan jeg glæde dig med, at det behøver det bestemt ikke.

Langt de fleste hostingfirmaer tilbyder en eller anden form for SSL-certifikat, som man enten får gratis med eller som kan tilkøbes. Herefter er det sådan set bare at få lagt det på, hvilket handler om at rode lidt med koden, så det hele står rigtigt og alle de gamle sider peger over mod de nye, sikre sider.

I princippet kan du selv gøre det, hvis du er lidt teknisk anlagt og ikke er bange for at gå ind bag ved dit site (og ved hvad du laver, når du er derinde).

Men hvis du ikke selv har lyst til at kaste dig ud i det, så kan du kontakte en som mig, som så kan kigge på dit site og komme med et uforpligtende bud på, hvor lang tid han/hun skal bruge for at få SSL på dit site.

Har du derimod mod på at gøre det selv, så kontakt dit hostingfirma og spørg, hvad de kan tilbyde. Flere af dem har ganske udmærkede guides til, hvordan man gør. Bare lov mig, at du ikke roder med noget inde bagved i koderne, som du ikke ved, hvordan du kan gøre om, ikk?!

 

Kom i gang med at sælge online kurser!

Lær, hvordan du kommer i gang med at sælge din viden som online kurser, klubber eller forløb i 11 enkle trin. Vejl. pris: 169,95 kr.

Læs også ...

turquoise-2083986_1280-e1659777650463

Hvem skriver bloggen?

Jeg hedder Malene Fich Weischer, og jeg er indehaver af Netinspire – og det er også mig, der skriver bloggen her på siden. 

Min baggrund kort:

Hop med på nyhedsbrevet og få 21 tips til, hvordan du kan sætte gang i dit online salg