Billig hjemmeside på 3 måder

3 veje til en billigere hjemmeside

Det er efterhånden et must at have en flot hjemmeside.

Din hjemmeside er udgangspunktet for al din online markedsføring, og det vil ofte være på din hjemmeside, at dine kunder møder dig første gang. Om ikke andet, så fordi de lige skal ind og tjekke, om I virker som en seriøs og opdateret virksomhed.

Men god hjemmeside kan godt være lidt af en udskrivning.

Ender du med at have en rigtig god hjemmeside, vil den ofte være pengene værd – men derfor kan man jo godt gøre sit til at den bliver så billig som mulig. Dertil kan der jo tit være situationer, f.eks hvis du er en nystartet iværksætter, hvor du simpelthen ikke har pengene til en stor, forkromet løsning og derfor må finde på en billigere vej.

I det følgende har jeg listet tre muligheder for at lave en billig hjemmeside – så kan du selv se, hvad der passer bedst til både dit temperament, dit budget og din virksomhed.

 

1. Gør din bureau hjemmeside billigere

Hos Netinspire.dk laver vi selv hjemmesider for rigtig mange kunder, og derfor ved jeg, hvad der altid trækker prisen op: Hvis du er dårligt forberedt.
Når jeg sætter en pris på en hjemmeside, så spiller mange faktorer ind, men den vigtigste er tidsforbruget. For det er jo ikke nødvendigvis svært at lave en hjemmeside eller f.eks. koble den på Mailchimp eller andet – det tager bare tid. Og det tager især tid, hvis jeg skal gætte mig frem til, hvad kunden vil have.

Så hvis du bruger et bureau til din hjemmeside, så få disse ting på plads, da det typisk er dem, som trækker prisen op:

  • Hvilket design ønsker du?
   Jo mere bevidst du er om, hvad du gerne vil have – jo nemmere bliver det at lave det. Så gør dig nogle tanker på forhånd om, hvordan din hjemmeside skal se ud. Allerbedst er det, hvis du kan finde et par eksempler på sider, du godt kan lide, for på den måde er det nemmere som bureau at ramme rigtigt med designet i første hug. Skal der flere rettelser frem og tilbage på designdelen, løber prisen hurtigt op.

  • Hvilke billeder skal der bruges?
   Sørg for selv at have tænkt over, hvilke billeder der skal bruges. Hvis det er billeder, du selv har taget, så sørg for at de er i en god kvalitet, primært taget horisontalt og at de er i en størrelse, der kan arbejdes med, dvs. minimum omkring 1500 px. i bredden. Du kan også finde en masse gratis billeder på nettet – se også min artikel ”Her finder du gratis billeder på nettet”.

  • Hvilke farver skal der bruges?
   Har du allerede et logo eller andet materiale med en bestemt farve, som du gerne vil have skal gå igen på hjemmesiden, så få fat i farvekoden på det og send det med til bureauet.

  • Ha’ logo og andet signaturmateriale parat
   Sørg for at have dit logo og evt andet materiale i en høj opløsning og send det til bureauet. Hvis de skal til at designe et nyt logo til dig eller klippe logoet ud fra f.eks et brevpapir og så tilpasse det nettet, løber prisen hurtigt op.

  • Vær grundig
   Når du har en korrekturgang på enten design eller tekster, så være grundig og sørg for at samle alle dine rettelser i ét dokument. Hvis du hele tiden finder på nye ting eller ønsker nye elementer på siden, løber prisen op.

  • Ha’ styr på dit domænenavn, mail og hosting
   Sørg for at have købt dit domænenavn, og hvis du allerede har en hjemmeside fra tidligere, så ha’ alle oplysninger klar omkring hosting, webhotel, mailudbydere, kontaktpersoner etc. Ellers kan det være lidt af et detektivarbejde for bureauet at skulle finde oplysningerne, og tid koster penge.

 

2. Få en billig hjemmeside gennem en sitebuilder

Den absolut billigste måde at lave en billig hjemmeside på er ved at benytte sig af nogle af de mange gratis sitebuilders, der findes.

En sitebuilder er lavet som en slags puslespil, hvor du selv bygger din side op, og der findes mange versioner og modeller. Nogle af dem har en helt gratis version, andre kører med forskellige abonnementsordninger. Der findes også hostingfirmaer, som f.eks. One.com der har en integreret sitebuilder, som du kan bruge, hvis du køber webhosting hos dem.

Ellers prøv at kigge på disse muligheder:

Weebly.com 

Wix.com

Bricksite 

Simplesite 

… Og der findes masser af andre. Vær dog altid opmærksom på, om du kan flytte dit indhold ud af systemet, hvis du beslutter dig for på et senere tidspunkt at lave din side i et andet system. Tjek også hvor mange reklamer, der vil blive lagt ind på dit site, uden du har kontrol med det (især på de gratis sitebuilders) og undesøg mulighederne for ekstra tilføjelser som f.eks shop, nyhedsbreve osv.

Man kan sagtens lave gode og flotte hjemmesider med en sitebuilder, men vær altid opmærksom på, hvad du siger ja til, når du signer op og husk, at du selv står for alt arbejdet. Vær også meget opmærksom på, hvor dynamisk et site du får (nogle buildere har ikke ret mange muligheder for variation i designet) og selvfølgelig om det fungerer godt ift SEO (du skal som minimum kunne udfylde meta tags på alle sider).

Med en builder kan du lave en billig hjemmeside, men du vil typisk være mere låst, end hvis du f.eks laver en side i WordPress. Skal du betale et fast, månedligt beløb for din hjemmeside, kan prisen også hurtigt løbe op. Se evt mit blogindlæg om bindinger her

3. Lav din egen billige hjemmeside i wordpress

Hvis det er for dyrt for dig at få lavet en hjemmeside hos et bureau, men du er bange for, at din side vil være for begrænset, hvis du laver den gennem en sitebuilder, så kan det være en god løsning at lave dit eget site i WordPress.

Faktisk ender det tit med at blive den billigste hjemmeside, du kan få.

Hvis du køber hosting hos f.eks Simply, One eller andre af de tilsvarende udbydere, kan du med et enkelt klik installere wordpress på dit domæne – og så er du faktisk allerede i gang. Ellers går du ind på wordpress.org, hvor du kan hente wordpress filen og så uploade den manuelt til dit site (der vil som regel være guides til, hvordan du gør, hos din hosting udbyder).

WordPress er ikke svært at arbejde i, men du skal kende logikken bag systemet. Ellers kan du godt støde panden mod en mur. På nettet findes der dog masser af guides, som kan hjælpe dig på vej.

Vil du gerne lave din hjemmeside selv, men er du bange for, om du kan finde ud af det, så køb mit kursus ”Sådan laver du en hjemmeside i WordPress”. Her guider jeg dig stille og roligt igennem hele systemet + du får 30 minutters mailsparring med mig, så jeg kan hjælpe dig videre, hvis der er noget, der driller.

Når du arbejder med wordpress, skal du udover selve wordpress delen også installere et tema. Der findes tusindvis af gode temaer, og også mange gratis, som du sagtens kan bruge – især hvis det er en blog, du skal lave.

Hvis du gerne vil lave et lidt mere udvidet site, altså f.eks en virksomheds side, så er det dog min anbefaling at bruge nogle penge på et godt premium tema. Jeg anbefaler ofte temaet Enfold, som koster små 400 kr. Du behøver ikke at kunne kode for at bruge det, alt er meget intuitivt og de har en god support. Det er også Enfold, jeg bruger som et af eksemplerne i mit wordpress kursus

 

4. Køb en billig hjemmeside hos os!

Jeg bliver jo altså også lige nødt til at nævne muligheden for at få lavet din helt egen hjemmeside her hos Netinspire. Vi udvikler en unik hjemmeside til dig, og priserne starter på bare 8.000 + moms. Prisen kan du endda dele op i op til 12 afdrag uden merbetaling, så i sidste ende er det også en god måde at få en billig hjemmeside på – hurtigt!

Læs mere om muligheden for at få en ny hjemmeside hos Netinspire.dk her

Hvis du er på jagt efter en billig hjemmeside, så håber jeg, at du hér har fået noget inspiration og nogle konkrete idéer til, hvordan du kan gribe det an. Ellers er du altid velkommen til at kontakte mig og høre mere.

God arbejdslyst,

/M.

 

 

 

psykologiske triggere

Bliv ENDNU skarpere, når du skriver tekster!

Hent e-bogen: “11 heftige psykologiske triggere – der virker! her.
Du tilmelder dig samtidig mit nyhedsbrev, hvor du løbende får tips, tricks og ny viden om at skabe interesse og salg på nettet.

profil

OM MALENE FICH WEISCHER

Jeg har arbejdet med online tekster, websites og online markedsføring siden omkring 2000.

Derudover har jeg leveret indhold til bl.a. Berlingske, Femina, BT, TV2.dk, været redaktør for flere af landets største magasiner, samt Digital chef hos Aller Medier.

I dag har jeg Netinspire.dk – Online markedsføring, der er til at forstå! Jeg er underviser på Holbæk Kommunes iværksætterforløb, hjælper på Maj Wismanns Online Markedsførings Mentorforløb, samt er rådgiver i Holbæk Erhvervsforums rådgivningscafé

vejviser
vejviser