3 tips til gratis fotos på nettet

Her kan du hente gratis fotos på nettet

 

Det er ikke helt lige meget, hvilke billeder du vælger at bruge på din hjemmeside. Faktisk kan det komme til at koste rigtigt dyrt at vælge det forkerte.

For det første skal du selvfølgelig have rettighederne til at bruge billedet. Det betyder, at du ikke bare kan google dig frem til et billede og så bruge det. Fotografen, der har taget billedet – eller det bureau, han/hun arbejder for – skal have penge for sine anstrengelser medmindre andet er aftalt.

Nogle tænker så, at det jo nok ikke bliver opdaget, hvis de lige bruger et google-billede alligevel, og det gør det måske heller ikke. Men muligheden for, at fotograferne eller bureauerne finder frem til dig, bliver hele tiden større og større. Under alle omstændigheder er det temmelig dårlig stil at stjæle andres billeder, så mit råd er at lade være!

Især fordi du kan hente store, flotte og helt gratis fotos flere forskellige steder på nettet, men det kommer jeg lige tilbage til.

Først lige et par ord om at vælge det rigtige billede. Det er nemlig ikke helt løgn, når man siger, at et billede siger mere end 1000 ord. Teksterne er selvfølgelig også vigtige. Det er dem, der trækker folk ind og som der (især) kan arbejdes med ift SEO og den slags, men det er billederne, der skaber hele stemningen på hjemmesiden.

» Læs mere om, hvordan du skriver en god SEO-tekst her

Forskellen på om folk opfatter dig som professionel eller amatør kan ligge i dit billedvalg:

  • Flotte, professionelle, skarpe billeder signalerer, at du er professionel.

  • Hjemmelavede, stjålne, slørede eller uskarpe billeder signalerer det modsatte.

Det kan altså godt betale sig at tage sit billedvalg alvorligt – også selvom det godt kan tage lidt tid at finde det helt rigtige billede. Men det er bestemt muligt, og du kan få gode gratis fotos og helt lovligt flere steder på nettet.

 

Her får du 3 af mine favoritter til gratis billeder på nettet:

 

www.pixabay.com
– Gode billeder og flotte baggrunde

På Pixabay kan du finde en bred vifte af billeder, som dækker de fleste behov. Det er ikke nødvendigvis professionelle fotografer, der har taget billederne – og kvaliteten kan også være lidt svingende – men generelt er der masser af flotte billeder af hente. Du kan i øvrigt også uploade dine egne billeder, så andre kan downloade dem.

Du kan downloade billeder ved at indtaste en captcha kode – eller du kan gratis registrere dig, hvorefter du kan downloade billeder hurtigt og uden besvær. Det er helt gratis at hente billeder, dog kan du – hvis du ønsker det – lægge lidt ”drikkepenge” til fotografen, når du downloader billedet.

Vær i øvrigt opmærksom på, at der øverst i søgeresultaterne altid er en stribe sponsorerede billeder fra Shutterstock eller andet bureau, og disse koster penge.

 

 

www.freepik.com
– Flotte billeder i god kvalitet

På sitet med det lidt spøjse navn kan du ligeledes hente en masse forskellige billeder, alle i forholdsvis god kvalitet. Billederne er gratis at bruge, hvis du krediterer fotografen (altså skriver, hvem der har taget billedet). Hvordan du gør det, får du en guide til, når du downloader et billede.

På mange sites er det ikke noget problem at skulle kreditere fotografen i en byline, men for nogle virksomheder kan det være irriterende. Derfor er der også mulighed for at købe et  premium medlemsskab til omkring 10 dollars om måneden, hvilket giver fri download af billeder uden at du behøver at kreditere nogen.

 

www.pexels.com
– Gratis billeder uden registrering

Pexels fungerer på mange måder ligesom Pixabay, og har også massevis af flotte billeder i høj kvalitet. Det er gratis og meget nemt at downloade de billeder, du ønsker at benytte, og du behøver ikke at kreditere fotografen. Du behøver heller ikke at registrere dig som bruger eller noget for nemt at kunne hente gratis billeder ned hos Pexels.

Hvis du selv er god til at tage billeder, er der i øvrigt også hos Pexels mulighed for at uploade egne billeder.

Held og lykke med billedjagten!

/M.

psykologiske triggere

Bliv ENDNU skarpere, når du skriver tekster!

Hent e-bogen: “11 heftige psykologiske triggere – der virker! her.
Du tilmelder dig samtidig mit nyhedsbrev, hvor du løbende får tips, tricks og ny viden om at skabe interesse og salg på nettet.

profil

OM MALENE FICH WEISCHER

Jeg har arbejdet med online tekster, websites og online markedsføring siden omkring 2000.

Derudover har jeg leveret indhold til bl.a. Berlingske, Femina, BT, TV2.dk, været redaktør for flere af landets største magasiner, samt Digital chef hos Aller Medier.

I dag har jeg Netinspire.dk – Online markedsføring, der er til at forstå! Jeg er underviser på Holbæk Kommunes iværksætterforløb, hjælper på Maj Wismanns Online Markedsførings Mentorforløb, samt er rådgiver i Holbæk Erhvervsforums rådgivningscafé

vejviser
vejviser

Vil du sælge mere online?

Så hop med på mit nyhedsbrev, og få mit mini-mailkursus om hvordan du får gang i dit online salg.