Person searching on google

Hvor skal jeg placere mine SEO-tekster?

For nyligt fik jeg et rigtigt godt spørgsmål på mailen.

”Hvor skal jeg placere mine SEO-tekster?”

Og det er faktisk et rigtigt godt spørgsmål. Man kan jo finde massevis af artikler om, hvordan man skriver SEO-tekster – selv har jeg bl.a. skrevet denne her: SEO-tekster: Sådan skal de skrives – men det er jo egentlig sjældent, at der bliver talt ret meget om, hvor man så skal placere alle de SEO-tekster, man får skrevet.

Så det vil jeg fortælle lidt om her.

I den ideelle verden vil alle ens tekster selvfølgelig være top-optimerede SEO-tekster, men lad os nu bare sige det, som det er: De færreste af os lever i den ideelle verden – og derfor er det som regel LANGT FRA alle vores tekster, der har været igennem den helt store SEO-tur.

Jeg mener faktisk heller ikke, at det er alle ens tekster, der skal det.

Jeg oplever nemlig rigtig tit, at folk har svært ved at komme igang med at skrive noget som helst, fordi de hele tiden tænker på, at det jo også skal være SEO optimeret – og hvordan er det nu lige, man gør det? Så ender det med, at det hele bliver for besværligt, og så bliver der aldrig skrevet noget.

Og én ting er HELT sikkert: Hvis du slet ikke får skrevet noget, så bliver du helt sikkert ikke fundet i søgemaskinerne.

Så først og fremmest: Skriv!

SEO på blogs:

Hvis du har en blog, så vil der helt sikkert være nogle indlæg, der er nemmere at SEO optimere end andre. Hvis vi tager udgangspunkt i, at en god SEO artikel helst skal være på omkring 1000 ord eller derover, så vil alene dét udelukke rigtig mange blogindlæg fra en egentlig optimering.

Dertil kommer, at det bare ikke er alle emner, der er lige gode at optimere på. Hvis du skriver om et bestemt fænomen eller et bestemt produkt, så er det nemmere, men hvad nu hvis du skriver et indlæg om noget, som der ikke er noget oplagt keyword til? Hvad gør man så?

Ja, i min optik lader du være med at tænke mere i SEO – og så skriver du et knaldgodt indlæg i stedet. Du kan i øvrigt få et par tips til, hvordan du gør det, lige her: 4 gode råd til din blog

SEO i webshops:

I webshops møder man også tit et problem i forhold til søgeoptimeringen. For når kunden kommer ind på en vare, skal de helst meget hurtigt kunne danne sig et indtryk af varen, samt finde købsknappen. Så dur det jo ikke med en alenlang SEO-tekst.

I disse tilfælde vil jeg typisk tænke i at lave en god beskrivelse af varen, hvor selvfølgelig navn, men evt. også sekundære keywords indgår – men jeg vil ikke lave en megalang tekst. Den vil jeg gemme til et andet sted på sitet, hvor den ikke enten jager kunder væk eller luller dem totalt i søvn, inden de får købt noget.

Cornerstone artikler

… Og så er vi faktisk kommet hen til den løsning, som rigtig mange benytter sig af: Cornerstone artikler.

Eller guld-artikler, om man vil.

Det er de artikler, som er hardcore SEO-optimeret på et af de emner, der er rigtigt vigtige for lige netop dig og din virksomhed at blive fundet på.

Hvis du nu f.eks er en hypnoterapeut med speciale i stress, så vil en oplagt cornerstone artikel (eller artikler) være optimeret mod nøgleord/fraser i stil med: Hvad er hypnose, Priser på hypnose, Hvad kan hypnose hjælpe med, Hypnose mod stress, Hypnose i ”bynavn” etc.

Du kan jo sagtens skrive en masse blogindlæg om andre ting, men indhold med disse nøgleord SKAL bare være til stede på din side – enten som blogindlæg eller som faste elementer på dit site –  og DET indhold skal være optimeret efter alle kunstens regler. Så går det nok, at resten af indholdet ikke er det helt så meget.

I en webshop giver det også god mening at arbejde med cornerstone artikler. Hér vil det tit være f.eks på kategoriteksterne, man placerer dem. Hvis du nu f.eks har en kategori, der hedder Vinterfrakker, så lav en SEO optimeret tekst på netop Vinterfrakker og placer den på din kategori side. Vær dog opmærksom på en ting:

Fordi det i en shop tit giver bedst mening, at kunden hurtigt får overblik over de varer, der er i kategorien, gør mange shops det, at de placerer SEO-teksten under visningen af varerne – og i nogle tilfælde endda med en lysegrå tekst, så den ikke springer for meget i øjnene. Det gør de fordi, kunderne sjældent gider læse en masse om vinterfrakker – de vil se varene. Men det ændrer jo ikke på, at i forhold til Google er det vigtigt, at teksten er der.

På enkelte produkter kan det også give god mening med en lang, SEO optimeret beskrivelse. Lige nu er f.eks Fidget Spinners det helt store hit, så har du sådan én i din shop, så giver det jo mening at lave en kæmpelang SEO optimeret tekst om Fidget Spinners, så folk finder ind til DIN shop, når de søger på navnet. Men igen ville man typisk placere teksten nedenunder dér, hvor man kan lægge varen i kurven. Det er jo trods alt selve købs-handlingen, der er mest interessant for kunden – når først de har fundet ind på din side.

/Malene

profil

OM MALENE FICH WEISCHER

Jeg har arbejdet med online tekster, websites og online markedsføring siden omkring 2000.

Derudover har jeg leveret indhold til bl.a. Berlingske, Femina, BT, TV2.dk, været redaktør for flere af landets største magasiner, samt Digital chef hos Aller Medier.

I dag har jeg Netinspire.dk – Online markedsføring, der er til at forstå! Jeg er underviser på Holbæk Kommunes iværksætterforløb, hjælper på Maj Wismanns Online Markedsførings Mentorforløb, samt er rådgiver i Holbæk Erhvervsforums rådgivningscafé

Kom i gang med at sælge online kurser!

Lær, hvordan du kommer i gang med at sælge din viden som online kurser, klubber eller forløb i 11 enkle trin. Vejl. pris: 169,95 kr.

Læs også ...

Hop med på nyhedsbrevet og få 21 tips til, hvordan du kan sætte gang i dit online salg