Hvad skal jeg blogge om?
10 idéer til blogindlæg, du kan bruge med det samme!
Ved du, hvad der er afgørende for, om du får succes med at blogge?
… At du er vedholdende!
Altså, at der hele tiden kommer nyt indhold på din blog.
Du skal selvfølgelig også skrive nogle blogindlæg, som folk gider at læse, men i langt de fleste tilfælde dør blogs, fordi der ikke kommer nok på.
Livsforløbet for en blog er typisk at:
- Du får en god ide til noget, du gerne vil blogge om.
- Du er super motiveret og skriver 2-3 indlæg den første uge.
- De følgende uger går det også godt, men der skriver du måske 1-2 indlæg om ugen.
- Og så begynder det at gå lidt i stå. En enkelt uge springer du over, fordi du er på ferie. Ugen efter glemmer du at lægge noget på. Så kommer der måske et enkelt indlæg, fordi der jo SKAL et eller andet på. Så flyver den næste uge forbi, uden du får lagt noget på… og stille og roligt sander bloggen til og går i stå.
… Lyder det bekendt?
Nøglen til succes for dine blogindlæg
Dét, som er så altafgørende for at få succes med en blog, er at du bliver ved med at skrive blogindlæg.
I starten, hvor du er ved at sprænges af gode idéer og lyst til at skrive, er det ikke svært. Men det bliver det hen ad vejen … Især hvis der ikke fra starten er 1000 likes på alt, hvad du laver (og det er der ALDRIG – medmindre du er et kendt navn i forvejen).
Så selvom det kan føles tungt i de første måneder, hvor responsen måske ikke er alt for stor og hvor motivationen og dermed idérigdommen måske også er lidt for nedadgående, så skal du endelig blive ved med at lave nye blogindlæg!
Få indarbejdet at bloggen er en vane, som du skal passe, fuldstændigt på linje med, at der skal gøres rent, købes ind og børstes tænder (bloggen er bare sjovere :-))
Hvilken type blogger er du?
Både når vi taler om, hvor tit du skal blogge – og om de ting, du skal blogge om – så er det klart, at der selvfølgelig er forskel på, hvilken type blogger, du er. Er du livsstils-blogger, der blogger nærmest dagligt om stort og småt, eller er du videns-blogger, der mest skriver lange blogindlæg om fagligt tunge emner.
Blogger du om livsstil, skal der tit holdes gang i bloggen med mange, løbende indlæg, som til gengæld ikke behøver at være super tekst tunge.
Bruger du i stedet din blog som et supplement til en fagprofessionel hjemmeside, så blogger du typisk mere om faglig viden, og så er der ike behov for at lægge nye indlæg på lige så tit. Én til to gange om måneden kan være rigeligt – til gengæld vil hvert indlæg typisk være længere og ofte SEO-optimeret.
Er du i tvivl om, hvilken type blog der er den rigtige for dig – og måske også om, hvordan du kan få mest muligt ud af den viden, du har om dit emne, så kontakt mig gerne. Jeg tilbyder en såkaldt GPS-samtale, som er 1,5 times personlig sparring med fokus på, hvor du gerne vil hen – og hvad der er den bedste vej til målet. Det kan du læse mere om her
Men hvad skal jeg blogge om?
Næste problem kan jo så være at finde på noget at blogge om.
Som nævnt står blogindlæg ideer tit i kø i de første par uger, men derefter kan det blive svært.
Derfor kan det være en rigtig god idé at have nogle idé-værktøjer og skabeloner, som du altid kan trække op af hatten, hvis du ikke lige kan finde på noget at skrive om i dine blog-indlæg.
Herunder får du 10 idéer, du kan tage fat i med det samme.
10 blogindlæg idéer til, hvad du kan skrive om i din blog:
- Anmeld en bog eller film med et emne, der er i tråd med det overordnede tema for bloggen. Det behøver ikke være en ny bog eller film. Bare husk at skrive, at du lige faldt over den på biblioteket/i fjernsynet/hos din veninde etc og husk et link til, hvor man selv kan se filmen eller købe bogen.
- Tag udgangspunkt i en kendt person, f.eks en Hollywood kendis og kommentér på vedkommendes stil eller måde at være på. Hvis altså det passer til din blogs tema.
- Tag fat i et magasin, der skriver om samme område som dig, og lav et ”svar” til nogle af artiklerne. – Måske med din vinkel eller dine tanker på noget af det, der bliver skrevet.
- Lav en Top 5 liste over dine mest læste blogindlæg.
- Kig forbi hos dine udenlandske favoritbloggere (eller find nogen, du kan følge). Se, hvad de skriver om og brug det til inspiration til dine egne indlæg.
- Fredags-fif eller tirsdags-trend: Lav et fast element, der altid går igen. Det hjælper også dig selv, da det kan være nemmere at finde på noget at skrive om, når der er en fast ramme for det.
- Lav en liste over 5 gode inspirationssites fra udlandet – indenfor dit emne, selvfølgelig.
- Tag udgangspunkt i et spørgsmål, du har fået fra en kunde/bekendt eller andet – og kom så med svaret i dit blogindlæg.
- Kig forbi Saxo eller Amazon og find nogle relevante bestsellere. Brug titlerne til at blive inspireret til et indlæg om samme emne, men med din vinkel. Få også meget gerne fat i nogle af bøgerne og læs dem. Tit vil de være spækket med gode idéer til noget, du selv kan skrive om.
- Tag udgangspunkt i årstiden og lav et årshjul: Hvad sker der lige nu indenfor dit område? Det kan være ”Den nye opdatering fra Google” eller ”Forbered din webshop til julesalget”, hvis du skriver om online markedsføring. Eller det kan være ”Forårsklassikeren: Trenchcoat” eller ”Tid til nye efterårsfarver i stuen”, hvis du skriver om mode eller livsstil.Tag udgangspunkt i, hvor vi alle sammen er mentalt igennem året og skriv så om noget, der passer til det.
Er du f.eks. psykolog, så kan et årshjul for blogindlæg se sådan ud:
Januar: Sådan lærer du din hjerne ikke at spise for meget
Februar: Sådan holder du liv i motivationen
Marts: Giv dig selv en mental forårsrengøring med mindfulness
April: Bliv klar til at holde tale til konfirmationen (selvom du hader det)
Maj: Sådan håndterer du eksamensangst
Juni: Stresser du op til ferien? – 10 tips til at lade være
Juli: Sådan får I den bedste ferie
August: Kom godt i gang med hverdagen efter ferien
September: Savner du allerede sommeren? Her er, hvad du kan gøre ved det…
Oktober: Sådan kan du undgå en vinterdepression
November: Stå af ræset – sådan overlever du bedst juleindkøbene
December: Er du ensom i julen
Men hvad hvis jeg er gået HELT i stå?
Det kan også ske, at du egentlig har blogindlæg ideer nok, men at du bare ikke får skrevet noget. For så snart du sætter dig foran skærmen, går du helt død.
Det er en klassiker, og selv garvede tekstforfattere kan blive ramt af det. – Også mig.
Jeg plejer at bruge disse 2 øvelser for at komme videre (og som regel er den ene nok):
-
- Jeg bliver siddende foran skærmen og begynder bare at skrive alt ned, som der falder mig ind. Virkelig alt. Alle de tanker, der kører igennem mit hoved. Efter 5-10 minutter, så begynder tankerne at forme sig til noget brugbart og jeg kan komme i gang med mit indlæg. Det er også et kneb, mange forfattere brugere og det går egentlig bare ud på at komme forbi blokeringen og tvinge hjernen i gang med skrivingen igen.
-
- Jeg lægger det fra mig og laver noget andet: Tager et langt bad eller går en tur. Hver gang, jeg begynder at tænke på, at jeg ikke kan finde på noget at skrive, tvinger jeg tanken væk og siger til mig selv, at det nok skal komme, men at lige nu laver jeg noget andet – f.eks går tur med hundene. Som regel ender det så med, at hjernen alligevel arbejder, så jeg nærmest har et færdigt blogindlæg i hovedet, når jeg kommer tilbage – og så går det nemt med lige at skrive det ind.
… En tredje mulighed er selvfølgelig at hoppe ombord på ét af mine mentorforløb, så vi sammen sparrer på idéer, udvikler på din blog og laver en udgivelsesplan, så du hele tiden ved, hvad du skal skrive (og hvorfor) ☺️
Jeg håber, du kan bruges både øvelserne og idéerne til din egen blog, hvis du er gået lidt i stå.
Husk endelig også, at det er helt normalt, at man strander lidt til i sin blog. Det er ikke altid, det bare er nemt lige at komme på blogindlæg ideer, og efterfølgende at få skrevet det ned til en sammenhængende tekst.
Det kan til tider kræver lidt ekstra hårdt arbejde – og så kræver det jo altså, at du bliver ved med at lægge noget nyt på. Men gør du det og bliver du ved og ved, skal følgerne også nok komme!
Held og lykke med skrivningen 😊